Porsche официално съобщи, че ще покаже готов за производство вариант на 918 Spyder по време на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт.
Преди повече от 3 години (на автошоуто в Женева през 2010) германците показаха прототипа 918 Spyder, а сега моделът е готов да влезе в продажба. След като светът стана свидетел на хибридни суперавтомобили като McLaren P1 и LaFerrari, най-новото предложение на Porsche също ще бъде хибрид. Според последни данни той ще притежава 4.6-литров V8 двигател, който произвежда мощност от 608 к.с. и въртящ момент от 530 Нм. Този агрегат е комбиниран с два електрически мотора (произвеждащи съответно 156 к.с. и 129 к.с.), които ще задвижват двете оси. Благодарение на този потенциал колата има комбинирана мощност от 887 к.с. и въртящ момент от над 800 Нм. От Porsche очакват 918 Spyder да ускорява до 100 км/ч за само 2.8 секунди. Максималната скорост би трябвало да достига 340 км/ч.
Когато батерията е изхабена, тя може да бъде презаредена за 4 часа през 230-волтов контакт. При система за по-бързо зареждане необходимото време може да падне до 2 часа. Като опция има и система Porsche Speed Charging Station (DC), която свежда времето за презареждане на 25 минути.
За по-доброто му управление 918 Spyder има специално монококово шаси, изработено от подсилени с карбон полимерни материали, многораменно окачване с адаптивни амортисьори, както и технология за завиване на задните колела. Последната система е чувствителна на скорост и може да управлява задните колела с до 3 градуса в същата или обратната посока на завиване на предните колела.
Суперавтомобилът е оборудван и със системата Porsche Active Aerodynamic, която осигурява три различни режима за оптимално аеродинамично притискане. Porsche 918 Spyder може да бъде екипиран и с пакет Weissach, който добавя състезателни екстериорни елементи – с видим карбон по покрива, огледалата и предното стъкло. Пакетът включва още много Alcantara за интериора, карбонови детайли, шестточкови колани и олекотени магнезиеви джанти.
Източник: http://www.rs-auto.bg







0 коментара:
Публикуване на коментар