четвъртък, 27 септември 2012 г.

Новият Mercedes-Benz SL е повече от вълшебство



                                                                                       Източник:http://www.tuning.bgПо-лек със 150 килограма. По-красив и моден. По-мощен и технологичен. Това е новият Mercedes-Benz SL.
Е, най-сетне официално представиха новото поколение от фамилията Mercedes-Benz SL. Пред нас са първите официални снимки, характеристики и видео клипове на модела.
Започваме от най-интересното, което ни впечатли от информацията, предоставена от прес релийза на Mercedes-Benz. Новият SL е “отслабнал” със 150 килограма, спрямо предшественика си. Освен това, дължината му бележи ръст с 5 см, което с пълна силна важи и за широчината.
Най-мощната модификация (засега) носи инициалите SL 500 и развива 429 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент, генерирани от новия 4,6-литров осемцилиндров мотор. На практика, роудстъра произвежда някъде с около 12 процента по-голяма мощност, за разлика от предишния топмодел, оборудван с остарелия 5,4-литров V8.
Въпреки всичко, немският производител твърди, че освеженият SL 500 е станал с 22 процента по-ефективен, а с едва 30 процента го надминава по-слабият SL 350 с неговите 306 к.с., “изтискани” от познатият 3,5-литров шестцилиндров агрегат.
Какво се случва на пътя? Помпозният SL 500 ускорява от място до 100 км/ч за 4,6 секунди, докато по-слабият (който на практика не е въобще такъв) извършва класическото упражение за 5,9 секунди. Максимално развиват 250 км/ч, ограничени по електронен път.
Новото поколение на роудстъра разполага със стоманено-стъклен прибиращ се покрив, оборудван с технология Magic Sky Control (MSC). Функцията й е да променя нюансите на стъклото.
Иконата Mercedes-Benz SL е “екипирана” с редица иновативни системи, част от които са Magic Vision Control (пуска топла вода върху стъклото, директно от перата на чистачките), Hands Free Access (отваря багажника, като му “посегнем да го ритнем”), FrontBass (използва алуминиевата каросерия като субуфер).
Цените не са съобщени.

0 коментара:

Публикуване на коментар